Tort inimioara

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort inimioara

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Crema 1
  • 3 oua
  • 3 lamai
  • 2 plicuri de frisca
  • 2 cani de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • Crema 2
  • 1 plic de frisca
  • 350 ml lapte
  • cacao

Mod de preparare

Blatul

se separa galbenusurile de albusuri...albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand zaharul s-a topit adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam...

adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn..la sfarsit adaugam praful de copt..

tapitam o tava cu faina, punem compozitia si dam la cuptor...cand este gata dam blatul la racit si facem crema

Crema 1

taiem lamaile in doua si le stoarcem intr-o cana gradata..unde completam cu apa pana la 250 ml

ouale le amestecam cu zahar si continuam sa mestecam pana devine o crema

peste acea crema adaugam zeama de lamaie si faina si punem pe foc.dupa ce s-a ingrosat dam la rece si pregatim frisca

cand crema de lamaie s-a racit adaugam jumatate de frisca si continuam sa amestecam,,,

taiem blatul in forma de inimioara....inimioara astfel obtinuta o taiem in 3 si incepem ansamblarea tortului

punem prima foaie o insiropan punem crema de lamaie fructele frisca, foaia a oua crema de lamaie fructele frisca si ultima foaie

Crema 2

pregatim frisca pe care o dam in 2..intr-una punem cacao si pe cealalta o lasam asa...punem peste ultima foaie frisca cu cacaua si ornam dupa gust...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise