Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din cantitatea expusa in reteta de mai sus;
Aceste cantitati sunt necesare pt o tava cu diametrul de 26 cm;
Pregatirea blatului.
Mixam ouale intrgi cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
Separat amestecam faina cu amidonul cu cacao si praful de copt;
In crema de oua incorporam treptat untul topit,omogenizam ,iar in final incorporam amestecul de faina;
Omogenizam turnam compozitia in tava unsa si tapetata,introducem in cuptorul cald 90°c timp de 35 minute;
Tava mea fiind mai mica a cerut doar 20 minute de coacere;
Pregatim crema:
Smantana si ciocolata le-am topit impreuna in cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 650W,am omogenizat,am lasat cam 10minute la rece dupa care am batut compozitia cu mixerul pana a devenit spumoasa;
Blatul l-am taiat in 3 felii potrivite,le-am insiropat cu lichior de cafea amestecat cu putin lapte (sau apa)
Am umplut cu crema fiecare strat ,iar in final am ornat cu pasta de migdale pe care am amestecat-o cu zaharul farin;Am intins o foaie destul de subtire,am acoperit bine inimioara,iar cu restul de pasta am decorat tortul dupa imaginatia mea(am fost ajutata de fiica mea de 15 ani:))
A fost o surpriza placuta pt sotul meu,de ziua indragostitilor!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii