Pentru blat:
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul cu gelatina hidratata si topita la bain-marie preventiv intr-o unda subtire, amestecand si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.
Gelatina de fructe:
200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.
Mouse-ul de mascarpone:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie :)
In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru-ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)
Pofta buna !!!!!!!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii