Blat:
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.
Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.
Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.
Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,apoi se umplu cu crema.
Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii