autor:

» » Prajituri

Tort Intercontinental

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 7 albuşuri de ou, * 7 linguri zahar, * 7 linguri de faina, * 14 linguri nuca macinata, * 1 praf de copt, * Pentru crema avem nevoie de:, * 7 galbenusuri, * 7 linguri zahar, * 2 linguri faina, * 2 linguri amidon, * 500 ml lapte, * esenta de vanilie, * 50 g zahar pudra, * 250 g unt, * 200 g ciocolata amaruie, * 100 g nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 3h

115 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    l-am facut si a fost foarte bun. Blaturile le-am insiropat cu lapte amestecat cu lichior de cocos, alcoolul mai diminuand din satietatea data de untul din creme.

  • 19 comentarii

  • Tea , 10 septembrie 2018

    La ce temperatura se coc foile?

  • Moniks , 11 decembrie 2016

    Se pot coace separat??foile

  • Radu , 21 mai 2016

    Arată bine și aș vrea s-o fac și eu, dar am o nelămurire: cât timp se lasă foile la cuptor și la ce temperatură?

    • MkRoxana Roxana , 25 martie 2016

      A fost un succes!! Mi a iesit super!!

    • Mirela Liliana Hasmasan , 07 iunie 2015

      20 PE 20 a scris mal sus

    • Maria Cornea , 05 iunie 2015

      la kaufland sant forme de taiat tort

    • doinita veronica ursu , 10 aprilie 2015

      lam facut si mia iesit super

    • Nicu Spiridon , 04 mai 2014

      foarte buna reteta,felicitari.

    • Niculina Grecupan , 23 ianuarie 2014

      Arata foarte bine si apetisanta

    • Traducator Autorizat Godo Mihaela , 22 ianuarie 2014

      foarte buna reteta,felicitari.

    • Saracut Mariana , 22 ianuarie 2014

      waw super faina !!!!

    • Angela Negrila , 22 ianuarie 2014

      foarte fain ,o sa-l incerc de Paste ! mersi

    • Ania Ancas , 27 decembrie 2013

      arata super; si cred ca e si buna,pe masura

    • Farcas Maria , 26 decembrie 2013

      Arata superb......dimensiuni la tava se poate te rog...Trebuie incercata ...ms

    • Sandy Marc Leahu , 15 decembrie 2013

      Se poate face doar un blat si apoi sa se taie ??

    • Maria_Otican (Maestru bucatar) , 09 decembrie 2013

      am sa-l fac de sarbatori,multumesc

    • Rodica Ciosa , 09 decembrie 2013

      am sa o fac ... multumesc ....

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata delicios!

    • rodi , 20 ianuarie 2010

      e super frumoasa dar cred ca e si delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

115 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 7 albuşuri de ou
  • * 7 linguri zahar
  • * 7 linguri de faina
  • * 14 linguri nuca macinata
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 7 galbenusuri
  • * 7 linguri zahar
  • * 2 linguri faina
  • * 2 linguri amidon
  • * 500 ml lapte
  • * esenta de vanilie
  • * 50 g zahar pudra
  • * 250 g unt
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Tea

La ce temperatura se coc foile?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu struguri si mere