Tort Jessy 9 ani

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Jessy 9 ani

Ingrediente

  • Blat:
  • - 12 oua
  • - 12 linguri apa
  • - 12 linguri ulei
  • - 24 linguri zahar
  • - 24 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • -500 ml frisca lichida
  • -150 g ciocolata cu lapte
  • -1 compot de piersici
  • -20 g gelatina
  • - zahar dupa gust
  • Sirop:
  • - compotul de piersici
  • - apa
  • - zahar
  • -lichior de mure fara alcool
  • Ornat:
  • - 1 l frisca lichida
  • - zahar dupa gust
  • - bombonele multicolor
  • - bombonele ciocolata alba si neagra
  • - colorant rosu si albastru
  • - 6 bomboane sugus pentru trandafirasi
  • - sirop de ciocolata pentru scris

Mod de preparare

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12 linguri apa. separat amestecam bine galbenusele cu 12 linguri zahar , 12 linguri ulei,praful de copt si zaharul vanilat. se amesteca albusele cu galbenusela si se adauga faina amestecand usor. Am preparat trei tavi de chec cu hartie de copt, am impartit compozitia in cele trei tavi in cantitati egale si le-am bagat la cuptor ,preincalzit la 200ºC pentru 30 minute (pana ce trec proba scobitorii)

Se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se taie burticile facute pentru a le aduce la acelasi nivel si se despica pe orizontala, se calculeaza cum le asezam pentru a forma numarul si le taiem.

Crema: punem gelatina la inmuiat in putina apa rece,pe urma se incalzeste apa pentru a se topi gelatina(vezi instructiunile de pe ambalaj).Piersicile le facem pireu cu blendarul, ciocolata o topim in microunde sau pe abur si o adaugam piersicilor.Batem frisca tare, adaugam zahar dupa gust, pireul putin cate putin si gelatina.

Amestecam compotul cu apa , zahar si lichior de mure fara alcoolsi insiropam blaturile. Punem crema , unind toate partile pentru a forma numarul.

Pentru ornat si finisaj batem 1 litru de frisca lichida tare, adaugam zahar dupa gust. Acoperim tortul pe deasupra cu frisca alba, iar frisca ramasa o amestecam cu colorant rosu si albastru pentru a face o culoare mov.Aceasta frisca colorata se pune in sprit si se orneaza tortul pe laterale.Se orneaza cu bombonele se scrie cu sirop de ciocolata.

Trandafirasii i-am facut topind in microunde bomboane sugus, am intins pe folie de plastic si am nivelat cu sucitorul, am taiat fasii si am rulat formand trandafirasii.

Acest tort l-am facut fetitei mele la implinirea a 9 anisori in 10 martie.

Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze cu toate etapele montarii si ornarii dar fiind prinsa in munca si presionata putin de timp am uitat sa mai pun mana si pe aparatul foto. Sper ca se intelege cum am montat si format cifra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise