autor:

Geanina

» » Torturi

Tort Joffre

Autor: Geanina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Geanina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2012

Ingrediente
Pentru blat si crema:, 6 oua, 250g unt, 250g zahar pudra, 100g zahar tos, 50g cacao, 7 linguri apa, 150g nuca prajita si tocata, esenta rom, , Pentru glazura:, 1 ciocolata neagra, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Se pun la foc mic apa,cacao si zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Untul cu zaharul se freaca spuma apoi se adauga cate un galbenus amestecandu-se dupa fiecare. Cand compozitia de cacao s-a racit se adauga cu lingura in crema de unt amestecand usor.
Din crema otinuta 1/4 se amesteca cu faina,se adauga albusurile batute spuma amestecand usor pe verticala.Se unge o forma de tort cu unt,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit.In restul de crema se adauga nuca si esenta si se da la rece.
Cand blatul s-a racit, se taie (eu am folosit o forma mai mare si nu a iesit inalt),se umple si orneaza cu crema si se da la rece pana se intareste crema.
Cand crema e tare se prepara glazura din ciocolata topita in frisca lichida la bain-marie amestecand pana se dizolva complet. Cand e doar calduta se toarna peste tort,se lasa sa se intareasca putin apoi se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

13 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

  • 3 comentarii

  • Sorina Nicoleta Angelescu-Badea , 16 ianuarie 2015

    Lipseste cantitatea de faina!!! :)

  • Geanina

    Geanina (Chef de cuisine) , 23 februarie 2012

    Multumesc. Am uitat sa adaug la ingrediente 1 lingurita faina.Scuze!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    Excelent! Cred ca aceasta este si reteta mamei mele... imi place mult!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat si crema:
  • 6 oua
  • 250g unt
  • 250g zahar pudra
  • 100g zahar tos
  • 50g cacao
  • 7 linguri apa
  • 150g nuca prajita si tocata
  • esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Geanina
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Drob de pasare

Drob de pasare

Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte.Se aduna spuma si cand sunt

54 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pizza rasfatata

Pizza rasfatata

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul

33 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Geanina (Chef de cuisine)

Multumesc. Am uitat sa adaug la ingrediente 1 lingurita faina.Scuze!

Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca si cappuccino