Tort kinder

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort kinder

Ingrediente

  • Un tort usor, nu foarte dulce, potrivit dupa o masa bogata de sarbatori
  • crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • crema neagra:
  • 250 gr unt gras
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri coniac
  • blaturile:
  • 240 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 90 gr cacao
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 100 ml ulei
  • 280 ml iaurt gras
  • 10 lg cafea tare si fierbinte (1/2 cana de 250 ml) si 1 vf cutit cardamon
  • 3 oua mari
  • 1 lgt esenta vanilie
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

crema alba:

Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra bucatele si amestecam continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit sa ajunga la temperatura camerei dupa care se da la frigider cel putin cateva ore sau pana a doua zi. Dupa ce s-a intarit o batem cu mixerul si incorporam mascarponele care a fost si el mixat separat. Ambele creme trebuie sa fie la aceeasi temperatura, adica reci, pentru a nu se taia crema.

crema neagra:

Untul trebuie sa fie taiat cubulete si scos de la frigider cu cateva ore inainte. Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas si se topeste 1 min la microunde dupa care se scoate, se amesteca bine si se ma da 1 min pana la topirea completa. Untul moale se bate cu zaharul pudra cernut pana devine pufos, atentie, aceasta operatiune dureaza. Pentru a se topi zaharul avem nevoie de rabdare si un mixer bun, pentru a nu se arde trebuie sa facem pauze. Adaugam apoi cacaoa cernuta si mai mixam 1-2 min. Pastaia de vanilie se desface si i se scot semintele. Incorporam ciocolata topita care e la temperatura camerei si dupa amestec adaugam si semintele de vanilie. Punem frisca lichida (tot la temperatura camerei), coniacul si mixam pana devine o crema fina. Dam cremele la rece.

blaturile:

Cafeaua o facem din aproximativ 3 lgt cu varf la o cana de 250 ml. Cand incepe sa fiarba adaugam cardamonul si strangem spuma de deasupra pe care o vom folosi impreuna cu cafeaua tot la crema. Hartia pentru copt se poate inmuia putin in apa si se modeleaza foarte usor. Toate ingredientele se scot in bucatarie de seara, mai putin cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Amestecam ingredientele uscate cu telul. Batem ouale impreuna cu zama de lamaie, dupa ce le-ai facut spuma adaugi uleiul cate putin apoi urmeaza iaurtul si vanilia. Torni ingredientele lichide peste cele solide si amesteci usor. La sfarsit adaugi cafeaua fierbinte si spuma pastrata. Din acest aluat trebuie sa coacem 3 blaturi in tava de 21 cm. Dupa vreo 30 de min nu mai mult facem testul cu scobitoarea, daca in mijloc e gata inchidem focul si-l scoatem ca sa nu se usuce prea tare. Eu n-am insiropat blaturile dar daca doriti o puteti face. Eu am facut blaturile in prima zi a a doua zi am facut cremele. Ca sa iasa blaturile egale am impartit compozitia in trei parti egale.

montare tort:

Taiem fiecare din cele trei blaturi in doua. Impartim crema alba in mod egal ca sa iasa frumos sectiunea, deci vom avea 6 blaturi, 5 creme si cea pentru ornat. Se imparte crema alba in 4 parti egale si se opreste 1 parte crema neagra la fel ca si cea alba ca si cantitate, restul de crema neagra se foloseste la imbracarea tortului.Se pune la mijloc crema neagra si in rest crema alba. Cu restul de crema neagra se imbraca tortul. Deci vom avea blat/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra la mijloc/bl/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra imbracare tort.Am ornat cu nuca coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise