Ingrediente
Pt blat:, , -100 ml lapte, -1 ou, -100 gr zahar, -1 plic zahar vanilat, -1 plic praf de copt, -100 gr faina, -3 linguri cacao, -1 lingura ness, -100 ml ulei, , Pt crema:, , -900 ml lapte, -5 oua, -300 gr zahar, -esenta rom, , Extra:, , 5 linguri zahar
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
3 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum: daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului, topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat.
Blatul:
Punem toate ingredientele necesare (enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine. Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte.
Crema:
Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine. Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute. Cand este copt (se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasc. Se intoarce pe un platou in momentul servirii.