Caramelul:
Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Blatul:
Oul se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si laptele.
Peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, cacaoa , plicul de 3 in1 si esenta de rom.
Se bate bine blatul si se lasa deoparte.
Cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.
Dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.
Lasam putin sa se raceasca caramelul.
Cat timp se raceste acesta se ia o mana de capsuni , se spala bine, se arunca coditele si se taie cubulete mici.
In cratita se pune prima data compozitia de caramel, apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.
Peste cele doua se pun bucatele de capsuni.
Se da la cuptorul incins 40 de minute.
Cand e gata il lasati putin sa se raceasca, il rasturnati pe un platoul, puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii