Tort la metru

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie
Tort la metru

Ingrediente

  • I. 4 oua
  • 260g zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 260g faina
  • 10 linguri apa
  • II. 1 lingură apă caldă
  • 2 linguri cacao
  • Crema vanilie:
  • 200ml lapte
  • 2-3 linguri făină,
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Glazura:
  • 4 linguri apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de copt stins în oţet.Se pune câte puţină faină.Se bat albuşurile spumă şi se adaugă peste compoziţia de mai sus.

Se împarte compoziţia în două.

Într-o parte se adaugă 1 lingură apă caldă şi 2 linguri cacao,iar cealaltă se lasă aşa cum este.Se pun compoziţiile în tăvi diferite se coc şi după ce se răcesc se taie în nr,egal de felii.

Crema de vanilie: Se pun pe foc într-o cratiţă cu apă toate ingredientele şi se fierb până se ingroaşă.

Glazura: Se dă un clocot şi când este gata se pune untul.

Se toarnă când este rece.

Se unge o felie alba cu cremă,apoi una cu cacao şi tot aşa până la sfârşit.Deasupra se pune glazura.Se taie felia de tort oblic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise