Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita.

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort Ladita cu capsuni

Ingrediente

  • 800 gr aluat de foietaj (2 foi)
  • 400 ml frisca
  • 700 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • fructe din 3 cutii de compot (ananas, tropical, exotic)
  • 30 gr gelatina
  • 200 gr jeleu de capsuni
  • 1,5 kg capsuni proaspete

Mod de preparare

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am decupat dupa cum se vede in poza lateralele laditei, pe care de asemeni le-am copt. Restul aluatului ce a ramas, fiind baghete ramase din decupaj le-am copt si bineinteles le-am mancat ca pe niste saratele (mai putin sarate).

Frisca batuta se amesteca cu iaurtul la care am adaugat zaharul pudra. Adaugam gelatina hidratata si topita si fructele scurse bine.

Baza se pune in tava care a fost imbracata in folie alimentara. Punem frumos compozitia de frisca cu fructe,nivelam, acoperim cu folie si dam la rece 2-3 ore cel putin. Pentru a termina aranjamentul rasturnam pe un blat tortul noastru. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Indepartam folia care acopera baza. Punem desupra platoul pe care va fi tortul si rasturnam din nou. Indepartam si folia de deasupra. Fixam pe laterale formele de pereti ai laditei, cu grija pentru ca aluatul de foietaj se sfarama foarte usor. Apoi pentru definitivarea decorului trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am mai folosit si cateva frunze proaspete de la capsuni pentru o tenta mai reala in a imita ladita cu fructe proaspat culese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise