Tort marmorat cu branza si ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort marmorat cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • - 200 g biscuiţi digestivi
  • - 100 g unt topit
  • Pentru umplutură:
  • - 200 g ciocolată amăruie
  • - 900 g brânză de vaci, la temperatura camerei
  • - 300 g zahăr
  • - 3 linguri făină
  • - 5 ouă
  • - 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • - 200 ml de smântână

Mod de preparare

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie de copt într-o formă rotundă de tort, unge hârtie cu unt, apoi pune amestecul de biscuiţi. Întinde-i uniform la baza formei presând bine cu o lingură de lemn şi dă la rece până se întăreşte.

2. Începe prepararea umpluturii topind ciocolata la bain-marie. Las-o să se răcească şi abia apoi adaugă un ou. Amestecă şi ţine deoparte.

3. Bate zahărul cu brânza de vaci până când obţii o astă omogenă.

4. Apoi adaugă făina, 1 linguriţă de sare, 4 ouă, esenţa de vanilie şi smântâna. Amestecă bine toate ingredientele!

5. Împarte compoziţia în două porţii. Într-una dintre ele adaugă ciocolata amestecată mai devreme cu oul. Scoate din frigider forma cu biscuiţii (blatul trebuie să fie tare) şi toarnă în ea câte o lingură din fiecare bol: una simplă şi una cu ciocolată. Amestecă cu o spatulă pentru a lăsa acele urme marmorate. Continuă în acelaşi ritm până termini ambele boluri, consecutiv o lingură simplă şi apoi una cu cioco. Nu uita să amesteci cu spatula pentru efectul de marmură.

6. Preîncalzeşte cuptorul la 150 grade/nivel 3. Dă tortul la cuptor pentru 70 de minute. Lasă-l să se răcească în cuptor şi apoi dă-l la rece peste noapte. A doua zi va fi fabulos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise