TORT MARMORAT DE VISINE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
TORT MARMORAT DE VISINE

Ingrediente

  • Pentru crema de visine:
  • 400 g visine proaspete fara samburi
  • 6 linguri zahar
  • Pentru crema alba:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 200g zahar
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • 400 ml apa
  • 600ml frisca lichida
  • visine fara smaburi pentru decor

Mod de preparare

Prima data se prepara sosul de visine,astfel:

Se spala si se scot samburii de la 400g visine,se pun intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si se lasa sa dea cateva clocote,apoi se paseaza cu um blender pana devin o crema,se mai lasa pe foc 5 minute.Se lasa la racit.Se prepara crema alba:Se inmoaie gelatina in apa rece-400ml-,conform indicatiilor de pe ambalaj.Intre timp se amesteca intr-un bol iaurtul,smantana si zaharul.Se dizolva gelatina si se inglobeaza in in acest amestec.Se lasa sa se raceasca 10-15 minute apoi se adauga frisca batuta bine(daca folositi frisca fara ados de zahar puneti in fuctie de gust),amestecand usor se jos in sus.Se imparte in 2 compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se adauga sosul de visine, strecurat in prealabil(sa nu fie bucati mari in crema).Se mai lasa la frigider sa se intareasca crema.Cele 2 compozitii se aseaza in 2 cornete.Se ia o forma de tort cu inel detasabil in care se aseaza o folie de plastic.Cele 2 compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri alternativ,1 cerc alb si unul colorat.Se pune al 2 strat de crema dar de data asta alternand invers culorile.Suprafata se netezeste cu crema alba si se fac mici rozete cu crema de visine.Se lasa la frigider pentru 4 ore.Se scoate apoi din forma si se transfera pe un platou.Se orneaza cu visine proaspete fara samburi.Sau cum preferati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise