Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.
Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.
Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.
Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.
Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii