Tort Însiropat de Ananas si Fructe de Pãdure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort  Însiropat  de Ananas  si Fructe de Pãdure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 200 gr. zahãr
  • 200 gr. fãinã
  • 1 linguritã (ceai) de praf de copt
  • Cremã si Decor:
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 ml. smãntânã pt friscã
  • 100 gr. zahãr
  • fructe de pãdure
  • drajee colorate

Mod de preparare

Acest tort este o inventie de a mea, am multe fructe de pãdure congelate, cele proaspete aici in Portugalia sunt foarte scumpe chiar si vara.

Mousse de fructe de pãdure, budincã, clãtite cu fructe sunt preferatele noastre.

Pt. acest tort se poate folosi orice compot de fructe, iar pt. cremã budincã de casã in loc de friscã.

1)Bate bine gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã, adaugã albusele spumã, fãina si praful de copt.

Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 180ºC, cca. 35 min.

Scoate dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã .

2)Taie tortul pe mijloc.

Taie ananasul in bucãti mici si pune pe foc împreunã cu sucul din compot.

Lasã sã fiarbã timp de 5 min.Lasã sã se rãceascã, scurge ananasul de suc si pune-l peste baza de blat.

Sucul se pãstreazã pt. însiropat.

3)Pune fructele de pãdure congelate intr-un bol cu putin zahãr, pune la descongelat in microunde.

Apoi pune peste bucãtile de ananas, jumate din cantitatea de fructe.

Bate bine smântâna friscã cu zaharul.

Recomandat este ca smântâna sã fie rece bine, sã nu pãtiti ca mine...

Eu am pus smântâna câteva ore la rece, dar nu a fost deajuns, nu sa bãtut tare asa cum e normal. Oricum am dat gata tortul la cinã cu prietenii :))

4)Acoperã fructele cu jumãtate din cantitatea de friscã, acoperã cu cealaltã jumãtate din blat si însiropeazã cu sucul de la compot.

5)Acoperã cu restul de friscã, fructe de pãdure si drajee colorate.

Decoreazã dupã plac.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise