autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Tort parfais

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
500 g piscoturi, 250 g unt, 250 g zahar pudra, 3 oua intregi, 100 g cacao, 1 esenta de rom, 1 cana lapte rece, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi cu unt si tapetezi cu folie de plastic alimentara o forma mica de tort. Asezi piscoturile trecute, in prealabil, prin lapte, pe marginea formei (daca este nevoie le rupi pentru a se potrivi cu inaltimea formei). Torni crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate in lapte. Lasi pana a doua zi la frigider, apoi rastorni tortul pe un platou si il decorezi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfais" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte fin si apetisant!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g piscoturi
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 100 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte rece
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fin si apetisant!*****

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de Paste