Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).
4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.
5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.
6. Dam la cuptorul preincalzit 140 grade C timp de 1 h.
7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min, cu usa intredeschisa.
Crema:
1. Batem frisca impreuna cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta.
2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.
3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.
Nota!
Daca doriti, la crema puteti adauga mai mult zahar, eu am pus doar 2 lgt deoarece e dulce bezeaua si se completeaza perfect
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii