Tort pentru Andreea

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
ridicata
Tort pentru Andreea

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 7 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu 75% cacao
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse roz:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse cu sirop de menta:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • un strop de colorant alimentar verde
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 600 ml frisca lichida
  • o ciocolata alba
  • un plic tort gelee rosu
  • o vafa imprimata + gelatina
  • boboane decor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula , adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mouuse de menta:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Se ia de pe foc si se aduga siropul de menta si colorantul verde . Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. . Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse roz:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta impreuna cu tort gelee-ul rosu.

Mod de preparare frisca decor:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata. Dupa ce se raceste se amesteca cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul , am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt.Am pus primul strat de mousse cu sirop de menta am nivelat bine si am dat la frigider pentru o ora. La fel procedam si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce turnam ultimul strat ,asezam blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa .Dam tortul la frigider pana adoua zi dupa care il rasturnam pe un platou si indepartam folia alimentara.Deasupra ungem cu jumatate din gelatina, nivelam bine, asezam cu grija vafa de napolitana, presam usor, iar peste ea turnam cealalata jumatate de gelatina si nivelam. Ornam tortul cu frisca si bomboane decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise