Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.
Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.
Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.
Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.
Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.
Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.
Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.
Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.
Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.
Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii