Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.
Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii