Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Ingrediente

  • ptr blat :
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 6 ling ulei
  • 1 plic praf de copt
  • ptr crema de iaurt cu piersici:
  • 1 iaurt de caise de 350 g
  • 4 linguri pline de zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina granulata
  • 300 ml frisca
  • 1 compot mare de piersici

Mod de preparare

Blatul :

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se face ca o maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit cca 25 min.

Crema de iaurt cu piersici:

Mod de preparare: se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Piersicile se taie in bucati mici. Hidratam gelatina, apoi o topim si o adaugam peste iaurt iaurt. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. La urma adaugam piersicile scurse de suc.

Crema se da la rece cca 1 h.

Se taie blatul in 2 sau 3 foi si se insiropeaza cu siropul compotului.

Se pune peste blatul insiropat crema de iaurt si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza dupa plac si gust.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise