Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort racoritor fara coacere

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 1 pachet de unt
  • 2 esente de vanilie
  • 50 ml lichior de fructe de padure
  • Coaja rasa de lamaie
  • 6 foi de gelatina neutra
  • 900 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 350 gr fructe de padure
  • 3 linguri peltea de zmeura

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Amestecul obtinut se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt , se preseaza bine si apoi se lasa la racit.

Se amesteca iaurtul cu esenta de vanilie, lichiorul de fructe de padure,zaharul si gelatin preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Oprim o ligurita din gelatina preparata si o amestecam cu pelteaua de zmeura.

Turnam amestecul de iaurt peste stratul de biscuit si dam la rece 2 ore.

Dupa ce s-a asezat asezam deasupra fructele de padure si turnam jeleul de zmeura apoi mai dam 30 de minute la frigider.

Se scoate tortul din forma de copt, se monteaza pe platoul de servire si se indeparteaza hartia de copt.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise