Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul cu gura in jos sa nu cada! :) ). Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga albusurile si apoi faina! Puteti pune ce doriti, zahar vanilat sau esenta de rom sau cacao! Eu pun vreo 2 pliculete de zahar vanilat! Se unge vasul cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se baga la cuptor la foc mediu! Se verifica cu o scobitoare daca este gata, dar fara sa-l scoateti cu totul din cuptor! Cand e gata, il lasati sa se odihneasca putin in cuptorul stins (daca il scoateti imediat se "supara" :) ).
Crema:
Separat, se prepara crema conform instructiunilor de pe plic, si daca vreti si frisca!
Siropul:
Se pune putin pe foc laptele (sau apa ..daca se mananca tortul mai tarziu!) cu zahar (cat de dulce il vreti), cu esenta de rom si zahar vanilat. Nu se tine mult pe foc...doar putin, cat sa se topeasca zaharul! Eu am mai insiropat cu siropul de la o cutie de ananas. L-am amestecat cu siropul facut mai sus! Se monteaza dupa cum doreste fiecare. Eu, de exemplu, am pus si ananas pe stratul de crema!
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii