Ingrediente
4-5 mere fara cotor, 1 cana faina, 4 oua, 4 linguri zahar, un praf sare, , un varf cutit praf copt, dulceata de visine, miez de nuca, frisca (optional pentru invelit)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
Praful de copt e optional si-l putem adauga odata cu faina. (eu il amestec in faina)
Cand am terminat cu blatul sigur s-au copt si merele
Scoatem merele de la cuptor si turnam peste compozitia.
Introducem din nou la cuptor la foc mic pentru 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia, eu dupa 30 de minute deschid cuptorul si verific cu o scobitoare daca mai trebuie lasat. Atentie nu umblati de foarte multe ori la cuptor pentru ca nu o sa creasca deloc - dar oricum iese bun:) ).
Scoatem tortul din cuptor si lasam 10 minute sa se racoresca in oala inca. Dupa aceea cu ajutorul unei farfurii mai mari decat diametrul oalei intoarcem vasul si tortul cade direct pe farfurie.
Pentru ornat cu frisca asteptam pana se raceste de tot si il invelim dupa aceea.
Pofta mare :) !!