Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Ingrediente

  • Iaurt cremos de fructe piersici si maracuja - 500 g
  • Unt -180 g
  • Frisca lichida- 500 ml
  • Lapte - 4 linguri
  • Gelatina -12 g
  • Biscuiti - 280 -400 g
  • Zmeura proaspata sau congelata ( cea congelata se gaseste de cumparat in comert )

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si sfaramati-i bine. Puneti praful de biscuiti obtinut intr-un vas si adaugati untul topit in prealabil si amestecati bine pana ce ingredientele vor fi bine amestecate.

Ungeti cu unt o tava pentru torturi de 24 cm diametru sau 2 forma mai mici asa cum am facut eu ( din 2 fasii de carton invelite cu folie de aluminiu ) si tapetati-o cu hartie de cuptor . Puneti compozitia de biscuiti in forma si presati bine cu o lingura.

Uniformizati cu o lingura blatul de biscuiti si puneti totul la frigider 30 minute sau 15 minute in congelator. Inmuiati gelatina in 100ml de apa rece pentru circa 10 minute. Intre timp incalziti cele 4 linguri de lapte in prealabil (nu il aduceti la fierbere) si adaugati gelatina amestecand mereu.

Bateti smantana pana obtineti o frisca tare, adaugati apoi incet iaurtul (care nu trebuie sa fie prea rece) amestecand de jos in sus cu o spatula pentru a nu taiai frisca, iar la final adaugati laptele cu gelatina.

Scoateti forma de tort din frigider si adaugati crema de iaurt si in mijloc (la jumatate de crema) adaugati zmeura, apoi acoperiti cu cealalta jumatate de crema de iaurt, iar deasupra ormati cu zmeura si bombonele de ormanent pt. prajituri. Puneti iar la frigider pentru minim 3 ore, iar cand va fi gata scoateti tortul din forma si ornati-l cu gelatina de fructe (eu nu am ornat ca nu am avut la indemana).

P.S. Tortul este mai bun a doua zi, dar pt.cine nu rezista poate sa manance dupa minim 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise