Ingrediente
Mouse de lamaie:2 plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar., Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare,2 linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt., Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Mouse de lamaie:galatina se pune la inmuiat impreuna cu sucul de lamaie,sucul de portocala si coaja rasa de lamaie.Frisca se bate tare,dupa care se pune la rece.Ouale,care se lasa mai intai sa steie in apa calda,se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se dizolva tot zaharul.Ciocolata alba se topeste si se adauga in crema de oua,iar apoi crema se incorporeaza incet ioncet in frisca batuta.Se dizolva gelatina pe bain-marie,amestecand continuu,se lasa putin sa se raceasca,iar apoi se adauga in crema.
Garnitura de kiwi:mixati fructele de kiwi,puneti celelalte ingrediente la foc mic,inafara de gelatina care se pune la inmuiat in 50 ml de apa.Dupa ce ingredientele au dat in fiert,se adauga fructele mixate bine,iar din momentul fierberii,se mai lasa 6-7 minute pe foc,amestecand mereu.Apoi se adauga gelatina dizolvata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie,se pune compozitia in forma de tort dorita.Se introduce in frigider pentru cel putin 1 ora.
Asamblare:se taie blatul in doua.Se pune un rand de mouse de lamaie,apoi garnitura de kiwi,iar apoi inca un rand de mouse,iar la final se gata cu blatul de deasupra.Eu l-am ornat cu fondant din pasta de zahar.Pofta buna!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Ce frumos tort! Sa traiasca sarbatoritele!
ildy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
multumesc Valentina:)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Un deliciu...