Tort Regal

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata
Tort Regal

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua – de la care vom folosi albusurile + numai 5 galbenusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2+4 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;
  • 250 g margarina sau unt;
  • 10 linguri de lapte;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare.
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza mascarpone;
  • 3 linguri de frisca din cele 200 ml frisca lichida batuta bine (restul o folosim la ornat);
  • 2 lingurite ness;
  • 3 patratele de ciocolata cu lapte rasa;
  • Pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 2 linguri cu zahar;
  • 1 cescuta de lapte (aprox 150 ml);
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml

Mod de preparare

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare.

Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga cele 5 galbenusuri si laptele, peste care se toarna bezeaua.

Acum se adauga praful de copt, dupa care se separa compozitia in doua vase: intr-unul se adauga 2 linguri de cacao si 2 de faina, iar in cel alb se adauga 4 linguri de faina.

Compozitia neagra se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, iar peste ea se toarna cea alba, apoi se da la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade).

Cand tortul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, abia apoi se taie in doua.

Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul. Din aceasta, vom folosi 3 linguri la crema de branza, iar restul, la ornat.

Crema de branza:

Intr-un vas se amesteca branza mascarpone cu frisca, nessul, se rade ciocolata si se amesteca in continuare, pana la omogenizare.

Se asaza crema peste baza tortului, se adauga si capacul tortului, apoi se imbraca cu un strat subtire din crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele, faina, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa. Acum se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.

Decorul:

Se orneaza tortul cu frisca, creand flori si diferite motive. Pentru a colora frisca, am folosit coloranti alimentari.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise