Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna,insa daca se vrea o culoare intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min,dupa care se scoate si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore. Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta. In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.
Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am facut doua torturi de acest fel, unul imbracat in frisca si unul imbracat in fondant, ornat cu elemente din fondant. Gustul este minunat, crema este si fina si consistenta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii