TORT SAH

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
TORT  SAH

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 lingura nuca macinata, 2 plicuri zahar vanilinat.
  • Crema: 300 gr ciocolata amaruie, 300 ml lapte
  • Frisca: se bat 200 ml smantana grasa
  • Sirop: 3 linguri zahar, 400 ml apa, zeama de la o jumatate de lamaie, razatura de lamaie, esenta de rom

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana se obtine bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se usor. Se adauga faina si cacao, amestecandu-se la viteza mica si foarte putin, pentru a nu se lasa. Se adauga si nuca. Se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si se baga-n cuptorul deja incalzit 45 min.

Crema: se pune laptele sa clocoteasca, se ia dupa foc, dupa care se toarna peste ciocolata bucatita, amestecandu-se cu telul pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Frisca: se bate smantana pana se intareste.

Siropul: se pune la topit zaharul pana devine maroniu, se stinge cu apa si se lasa caramelul sa se dizolve-n apa, dupa care se adauga zeama de lamaie, razatura si esenta.

Blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 3, se insiropeaza primul blat, se adauga crema, la fel si cu al doilea si pe ultimul se pune frisca. Se taie din hartie pergament suvite de 1,5 cm, se aseaza peste tortul tinut putin la rece si se presara cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise