Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana se obtine bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se usor. Se adauga faina si cacao, amestecandu-se la viteza mica si foarte putin, pentru a nu se lasa. Se adauga si nuca. Se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si se baga-n cuptorul deja incalzit 45 min.
Crema: se pune laptele sa clocoteasca, se ia dupa foc, dupa care se toarna peste ciocolata bucatita, amestecandu-se cu telul pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Frisca: se bate smantana pana se intareste.
Siropul: se pune la topit zaharul pana devine maroniu, se stinge cu apa si se lasa caramelul sa se dizolve-n apa, dupa care se adauga zeama de lamaie, razatura si esenta.
Blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 3, se insiropeaza primul blat, se adauga crema, la fel si cu al doilea si pe ultimul se pune frisca. Se taie din hartie pergament suvite de 1,5 cm, se aseaza peste tortul tinut putin la rece si se presara cacao.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii