Inainte de toate vreau sa spun ca tortul asta l-am vazut pe site-ul ardei iute, am facut mici modificari si l-am pregatit de ziua sotului meu.
Blatul:
Se face un blat normal se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, galbenusurile, faina si pudra de cacao cernute. Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se da la cuptor 30 minute la 180 grade.
Crema:
Frisca se bate spuma apoi se adauga iaurtul, zaharul, gelatina topita in bain-marie in 150ml de apa se pune in fir subtire in compozitia de mai sus apoi se adauga fructele.
Asamblarea tortului:
Blatul se taie in trei pe orinzontal, din fiecare foaie de blat se fac patru inele (vezi foto), cand avem toate inelele facute trecem la asamblarea propriu-zisa.
Ne trebue o tava cu fundul detasabil pentru a monta tortul, punem pe fundul tavii inelul nr.1 si inelul nr.3.spatiul liber dintre inele le umplem cu crema apoi continuam cu inelul nr.2 si nr.4 pana terminam toate inelele.
Cand am terminat cu totul il dam la rece cel putin 2-3 ore, se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Nu stiu daca m-am facut inteleasa destul, dar, daca aveti nelamuri, intrebati-ma. Merita sa-l incercati este un tort foarte bun si de efect, eu i-am dat gata pe musafirii mei.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii