Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
redusa
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125g unt
  • 250g lapte
  • 4-5 oua
  • Crema:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 500ml frisca
  • 150g zahar
  • 450g fructe de padure congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 15g gelatina
  • Pentru ornat:
  • Capsuni sau fructe de padure

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentric pe fundul unei forme rotunde de tort,tapetata cu hartie pergament, si se coace la cuptorul incins la 180g,35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.Se coc 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema;

Se pun fructele la foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar si le lasam sa dea cateva clocote sa mai scada zeama lasata de fructe,apoi le pasam bine cu blendarul.Gelatina se inmoaie si se dizolva la foc mic.Se amesteca iaurtul cu smantana si zaharul, apoi inglobam fructele pasate si racite,iar apoi punem gelatina. Lasam 10-15 minute la rece sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine(eventual se poate folosii si un intaritor pentru frisca).Din aceasta crema oprim cateva linguri ca sa umplem gogoselele. Se aseaza pe un platou blatul racit,si se aseaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza crema pe blat,se niveleaza frumos si se lasa la rece pana se mai intareste putin,apoi se aseaza de jur imprejur rozetele de aluat umplute cu crema pastrata, iar in central tortului punem capsuni taiate.Se pot folosii orice fel de fructe de padure.Se da tortul la frigider,cateva ore,dupa care scoatem inelul si pudram rozetele cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise