Tort "Salata ruseasca"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort "Salata ruseasca"

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2 borcane castraveti murati
  • 2 borcane ciuperci
  • 1 conserva mazare
  • 1 conopida mica
  • 2 buc. pastarnac radacina
  • 300 gr piept de pui
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar dulce
  • ulei
  • 1 ardei rosu proaspat pentru decor
  • masline pentru decor
  • patrunjel si salata verde pentru decor
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se pun la fiert (intregi) impreuna: cartofii, morcovii si pastarnacul, in apa cu un praf de sare. Conopida se spala si se fierbe separat (pentru ca este mai voluminoasa) tot in apa cu sare.

In alta cratita se pune la fiert pieptul de pui taiat fasii groase cam de 1cm, in apa cu un praf de sare.

Cand sunt gata fierte toate, se strecoara si se lasa la racit dupa care se maruntesc pe rand toate ingredientele fierte, ciupercile (in caz ca nu ati cumparat deja tocate)

si castravetii murati si se amesteca toate impreuna cu mazarea, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se pregateste o maioneza din 2 galbenusuri de ou proaspat cu 1 lingurita de mustar dulce, putina sare si ulei in functie de cat vreti sa creasca maioneza. Albusurile se bat spuma (sa se tina pe tel) si se adauga maionezei care astfel o sa aibe o consistenta pufoasa.

Se pastreaza 3-4 linguri de maioneza iar restul se amesteca bine cu legumele si carnea tocate.

Pe un platou se aseaza salata verde spalata si scursa de apa si in mijloc se pune amestecul de legume, carne si maioneza si se modeleaza (cu cutitul si lingura) sub forma de tort. Peste se pun lingurile ramase de maioneza, se intind pe toata suprafata si se lasa sa se scurga pe margini.

Se orneaza cu ardei rosu taiat fidea, masline si patrunjel, si se presara cu piper macinat (sau orice alta idee).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise