Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful de copt stins. Se coace aproximativ 45 de minute. Dupa racire se taie in doua.
Crema de ciocolata: se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coniacul sau laptele si se tin pe baie de aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cacao si ness. Dupa racire se incorporeaza si untul.
Crema diplomat: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele fierbinte, amidonul si se tin pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand, se adauga gelatina ,,dr.oetker'' si frisca.
In forma in care s-a copt blatul se pune nailon subtire, se toarna crema diplomat, un blat insiropat, crema de ciocolata si ultimul blat. Se tine la frigider cateva ore pana se intareste crema diplomat; se rastoarna pe platou, se indeparteaza nailonul si se orneaza cu frisca. Ciocolata o topesc si fac diferite forme, iar jumatate de portocala taiata pe lung, apoi felii, o trec prin miere de albine fierbinte; las feliile sa se raceasca dupa care fac o floare.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii