Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
Mascarponele se adauga in compozitia de oua putin cate putin,amestecand dupa fiecare data!
Crocantul de ciocolata cu alune se macina mai mare sau se piseaza;
Compozitia de oua-mascarpone se divide in doua si adaugam intr-una din compozitii crocantul macinat,iar in cea de-a doua adaugam caramelul pregatit asa:
Topim zaharul la foc domol,cand s-a topit tot si s-a colorat,adaugam 3-4 linguri de apa,lasam sa se topeasca bine ,incorporam frisca lichida,omogenizam cu lingura si dam deoparte;Jumatate din compozitia de caramel o adaugam in compoziotia de mascarpone,omogenizam;
Am obtinut doua compozitii;Tapetam cu folie de plastic o tava de chec,sau o forma rotunda,turnam una din compozitii,adaucam piscoturile insiropate in lichior crema si introducem 30 minute la congelator;Dupa 30 minute scoatem tava ,turnam cea dea duoa compozitie,si introducem iarasi in congelator;
Cam dupa 3 ore se poate servii feliat cu sosul caramel pus deoparte;
Putem inlocuii sosul caramel cu cafea sau oricew alt gust va place:fructe etc!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii