Ingrediente
500g mascarpone sau frisca lichida, 6 oua intregi +2 galbenuse, 280g zahar, 150g crocant de ciocolata cu alune, 1 pachet piscoturi savoiardi, lichior crema, Pt caramel 100g zahar, putina apa, 100ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
6 voturi
Mod de preparare
Mascarponele se adauga in compozitia de oua putin cate putin,amestecand dupa fiecare data!
Crocantul de ciocolata cu alune se macina mai mare sau se piseaza;
Compozitia de oua-mascarpone se divide in doua si adaugam intr-una din compozitii crocantul macinat,iar in cea de-a doua adaugam caramelul pregatit asa:
Topim zaharul la foc domol,cand s-a topit tot si s-a colorat,adaugam 3-4 linguri de apa,lasam sa se topeasca bine ,incorporam frisca lichida,omogenizam cu lingura si dam deoparte;Jumatate din compozitia de caramel o adaugam in compoziotia de mascarpone,omogenizam;
Am obtinut doua compozitii;Tapetam cu folie de plastic o tava de chec,sau o forma rotunda,turnam una din compozitii,adaucam piscoturile insiropate in lichior crema si introducem 30 minute la congelator;Dupa 30 minute scoatem tava ,turnam cea dea duoa compozitie,si introducem iarasi in congelator;
Cam dupa 3 ore se poate servii feliat cu sosul caramel pus deoparte;
Putem inlocuii sosul caramel cu cafea sau oricew alt gust va place:fructe etc!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
Foarte frumos prezentat.Felicitari.
violette (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
Arata foarte bine! Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Foarte buna reteta, bine prezentata!
Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Interesant si bun......merita probat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Imi place foarte mult reteta si prezentarea. Felicitari.