Tort special

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort special

Ingrediente

  • pentru blatul 1-guguluf:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita seminte anason
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 ml lapte cocos Blue Dragon
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata:
  • 100 g margarina rama
  • 100 g zahar
  • 3 lingurite cacao
  • capsuni pentru ornat

Mod de preparare

Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)

Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .

Inglobam faina, nuca de cocos si esenta de vanilie.Amestecam cu o spatula, usor de jos in sus si avem grija sa nu rupem albusurile spuma.

Intr-o forma de silicon punem compozitia blatului si daca are loc in cuptor impreuna cu al doilea blat, le coacem pe ambele deodata, asa cum am facut si eu.

Acest blat este gata in aproximativ 20 de minute , in cuptorul incalzit la 180 de grade C.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam al doilea blat , dupa ce am separat albusurile de galbenusuri.

Mixam tare albusurile cu un praf de sare, pina se fac spuma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pina cand se albesc, adaugam apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca de cocos.

Inglogam apoi albusurile le blat.

O forma detasabila de tort o ungem cu unt si o tapatam cu faina, turnam compozitia si o coacem la cuptor la 180 de grade C 20-30 de minute.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam crema :punem pe foc mic tot laptele de cocos amestecat cu zaharul si amidonul amestecam si lasam sa dea in clocot.

Luam de pe foc si adaugam galbenusurile , omogenizam si punem crema din nou pe foc si o lasam pina da din nou in clocot. Amestecam continuu in ea cu o spatula.

Lasam apoi crema sa se raceasca de tot.

Dupa ce s-a racit al doilea blat il taiem in doua pe orizontala si punem jumatate din crema racita.Acoperim cu a doua foaie din blat , punem crema ramasa si deasupra ei asezam primul blat, cel in forma de guguluf.

Dam la rece tortul sa se intareasca crema, cam 30-60 de minute, depinde cat de rece este in frigider.

Cand crema s-a intarit, intr-o craticioara preparam glazura:punem zaharul , margarina taiata cubulete si cacaoa pe foc mic , invartim mereu sa se topeasca toate si sa se omogenizeze.Cand toate sunt topite, glazura este gata si o lasam putin sa se raceasca si sa se intareasca.

Cand e aproape rece , o turnam peste tort, putin cate putin pina acoperim tot tortul.

Il dam la rece pentru o ora pina se intareste glazura apoi il ornam dupa preferinta cu capsuni.

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/tort-special-de-8-martie.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise