Din ingridentele pentru blat facem un alauat il lasam 1/2 de ora la frigider, dupa care il impartim in trei portii.
Din fiecare portie se intinde o foaie de 20 - 30 de cm pe care o coacem pe fundul tavii pina se rumeneste usor. La fel cu celelalte doua foi.
Intr-un bol punem pudingul de vanilie cu un pahar de lapte si o smantina de frisca si mixam pina devine o crema spumoasa si tare. Se adauga jumatate din nucile macinate si inca putina esenta de vanilie. In alt bol se bate celalalt puding in crema si se adauga restul de nuci macinate. Pe un platou se pune prima foaie si se intinde toata crema pe foaie si se pune cealalta foaie de aluat. Peste a doua foaie se pune crema de vanilie din celalalt bol si se acopera cu a treia foaie de aluat. Se da la frigider pina pregatim crema de ciocolata. Ciocolata cu smantina se incalzesc pe un foc mic pina ciocolata sa topit. Se adauga 25 de grame de unt si se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste a treia foaie. Din crema a doua am lasat putina crema pentru ornare deasupra. Tortul trebuie lasat o noapte la frigider caci crema inmoaie blaturile si tortul este minunat a doua zi. Este bun pentru aniversari si este ceva mai deosebit.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii