autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort spirala cu ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blatul de ciocolata, 40 g unt, 3 oua mari, 75 ml lapte, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 30 g faina, 30 g cacao, 75 g zahar, , Pentru blatul cu portocale, 40 g unt, 3 oua, coaja rasa si sucul de la o portocala,  1-2 linguri de lapte daca este nevoie, 1-2 lingurita esenta de vanilie,  80 g faina, *75 g zahar, , Pentru glazura de portocale si lamaie, * 350 g unt fara sare, la temperatura camerei, * 600 g zahar pudra dat prin sita, * coaja rasa si zeama de la 2 portocale si 2 lamai mai mici, , Pentru glazura de ciocolata:, 100 g unt, 200 g zahar pudra, 100 g cacao, 100 g ciocolata neagra, 200 mlsmantana pentru frisca, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

13 voturi

Mod de preparare



Blaturile de ciocolata



Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei.

Punem untul intr-o craticioara la foc mic sa se topeasca, dar sa nu se infierbante.

Intr-un castron punem galbenusurile de ou, laptele, esenta de vanilie si le batem usor cu un tel.

In alt castron punem faina si cacaua.Le amestecam sa se omogenizeze.

Incorporam in untul topit amestecul de faina si cacao si amestecam bine pana ne rezulta o pasta.

Treptat adaugam compozitia cu galbenusuri si amestecam bine cu un tel.

Seaparat intr-un castron mixam spuma, albusurile de oua.Cand spuma este tare, adaugam zaharul si mai mixam pana acesta este topit, spuma este teapa si stralucitoare .

Punem o lingura mare de bezea in compozitia de ciocolata si amestecam usor, va incepe sa fie mai aerata.

Treptat incorporam si restul bezelei de ou la fel omgenizand lejer cu un tel.

Turnam amestecul rezultat in tava si il nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 12 minute.

Cand o scoatem, rasturnam foaia de blat pe o hartie de copt pudrata cu putin zahar praf, indepartam hartia de copt de pe fundul blatului si o acoperim cu un prosop de bucatarie.

Repetam aceleasi operatiuni pentru inca 2 foi de blat dreptunghiulare.

Apoi, mai pregatim inca o portie, a patra.De data aceasta vom imparti aluatul in doua.

Fiecare portie o punem in cate o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

Le coacem pentru 10 minute, apoi scoatem blaturile, le indepartam foile de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca complet.



Blaturile cu portocala si lamaie



Vom face 3 foi de blat cu portocale dreptunghiulare.

Metoda de preprare este indentica cu cea de la blaturile de ciocolata, cu diferenta ca, in loc de lapte vom punem zeama de portocala

si lamaie.Cand sunt gata toate blaturile, atat cele de ciocolata cat si cele de portocale, le punem deoparte si le lasam sa se raceasa complet.



Preparare glazura de portocale si lamaie:



Punem untul, zaharul praf, intr-un castron si mixam bine pana devine spumos.

Adaugam coaja de portocale si lamaie, zeama lor si amestecam energic, cu mare grija insa sa nu amestecam prea mult riscam sa se taie

compozitia.Trebuie sa mixam doar atat cat zeama si coaja sa fie bine incorporate in unt.



Preparare glazura de ciocolata:



Punem toate ingredientele intr-un bol mai incapator si le asezam pe baie de abur.

Amestecam din cand in cand cu un tel pana compozitia devina fina si lucioasa.



Asamblare tort:



Intindem toate foile de blat pregatite, pe masa de lucru.

Taiem marginile la fiecare foaie de blat in parte, deoarece in acest fel vom obtine la final un aspect mai ingrijit al tortului.

Luam apoi o rigla si masuram foaia pe latime.O impartim in exact doua, va veni cam 7-8 cm. pentru fiecare bucata.

La fel procedam cu toate foile dreptunghiulare, indiferent de culoare.

Cand le-am terminat de taiat, punem glazura de portocale intinsa intr-un strat subtire pe fiecare foaie.

Dupa ce am terminat de uns toate foile, incepem sa rulam tortul.

Incepem cu o fasie de ciocolata deasupra careia, la o distanta cam de 2.5 cm. (pe lungime) de margine, asezam o fasie de blat

cu portocale si lamaie ,deci sa nu fie foile asezate cap la cap.

Incepem sa rulam pornind de la capatul unde fasiile sunt asezate la diferenta mentionata.



Rulam si continuam sa adaugam fasii de blat in continuarea blatul care se termina, dar, sa nu uitam sa respectam culoarea, negru la negru, galben la galben.

Putem proceda in doua feluri: fie rulam ca si cand am invarti o roata, fie rulam asezat pe o parte.

Dupa ce rulada este gata, cu un cutit bine ascutit taiem partile de inchidere ale fasiilor, pentru a ne rezulta o forma rotunda, egala.

Ungem rulada uriasa obtinuta cu glazura de portocale si lipim deasupra un blat rotund.

Intoarcem rulada pe un platou suport, ungem noua suprafata cu glazura, apoi punem si cel de-al doilea blat rotund.

Cand tortul este gata asamblat, turnam deasupra glazura de ciocolata.

O intindem cu un cutit cu lama lata, inclusiv pe margini.

Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Se face blatul de chec,se fac trei "foi",se insiropeaza cu ce doriti:compot,sirop din zahar si apa.Se

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Portocalele curatate se taie rondele subtiri Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Maria , 08 noiembrie 2015

    SUPER-DELICIOS,O SA-L PUN IN APLICARE

  • Fara foto

    Amalia Laura Miftodi , 16 mai 2015

    incerc azi

  • Fara foto

    Mary Mami , 18 ianuarie 2015

    arata senzational trebuie incercat

    • Fara foto

      Tudor Florentina , 16 ianuarie 2015

      Trebuie poze neaparat!

    • Fara foto

      Ella Von Heizer , 07 ianuarie 2015

      Nu vad spirala :( Pare mai mult o zebra!

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 07 ianuarie 2015

      prea complicat pentru mine,dar,felicitari si pentru cum arata si pentru rabdare

    • Fara foto

      Lisa Marie , 30 noiembrie 2014

      trebuie incercat ,neaparat .arata minunat .sunt sigura ca e foarte delicios

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 21 noiembrie 2014

      Waw! E minunat tortul tau.....Cred ca era bine, pentru tinerele gospodine , sa fi pus poze din timpul prepararii tortului.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2014

      Minunat tort ai facut draga mea . Bravo ! Cred ca era bine, pentru tinerele gospodine , sa fi pus poze din timpul prepararii tortului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata
  • 40 g unt
  • 3 oua mari
  • 75 ml lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 30 g faina
  • 30 g cacao
  • 75 g zahar
  • Pentru blatul cu portocale
  • 40 g unt
  • 3 oua
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  •  1-2 linguri de lapte daca este nevoie
  • 1-2 lingurita esenta de vanilie
  •  80 g faina
  • *75 g zahar
  • Pentru glazura de portocale si lamaie
  • * 350 g unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • * 600 g zahar pudra dat prin sita
  • * coaja rasa si zeama de la 2 portocale si 2 lamai mai mici
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 mlsmantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Minunat tort ai facut draga mea . Bravo ! Cred ca era bine, pentru tinerele gospodine , sa fi pus poze din timpul prepararii tortului.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete cu inghetata si branza Quark
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania