Tort spirala pt Andrei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort spirala pt Andrei

Ingrediente

  • Blat:5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei,4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare, esenta de vanilie si rom
  • Crema:
  • 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker, 250 gr. frisca lichida batuta, 200 gr unt, vanilie, zahar pudra dupa gust -cca.200 gr
  • Sirop:
  • dulceata de afine
  • Ornament:
  • Jeleuri cu figurine

Mod de preparare

Blat:

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.

Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15-20 minute , in functie de cuptorul fiecaruia.

Crema:

Se freaca untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam branza dulce si vanilia si amestecam bine;la sfarsit adaugam frisca batuta.

Asamblare:

Se taie foaia de blat in 3 parti egale; se unge cu dulceata de afine, apoi se pune crema; se ruleaza si se aseaza pe un platou in picioare, iar cu celelalte 2 parti se procedeaza la fel si se pun in continuare formnad un melc; se imbraca tot tortul in aceeasi crema si se orneaza cu jeleuri.Eu l-am stropit putin pe deasupra cu sirop de la dulceata si am trasat niste dungi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise