Blatul:
Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi coniacul.
Crema de ciocolata: bati ouale cu zaharul,cacao si faina, adaugi laptele fierbinte,dai pe flacara, adaugi razatura de ciocolata si mesteci pana se ingroasa compoztia pe care o lasi apoi sa se raceasca foarte bine.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema pufoasa.
Crema de portocale:
Bati zaharul cu zeama celor 3 portocale si razatura unei portocale,faina, dai la fiert pana se ingroasa compozitia pe care o racesti.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema spumoasa, aromata.
Blatul racit, il tai in in 3 foi, insiropezi. Primul blat il ungi cu un strat de crema de ciocolta, al doilea cu un strat de crema de portocale si ultimul din nou un strat de crema de ciocolata. Pastrezi din ambele creme pentru ornat.Marginile tortului le-am tapetat cu napolitana faramitata. Pentru ornat am mai folosit bomboane si ciocolata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii