Tort tigru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort  tigru

Ingrediente

  • Blatul:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 2 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • zeama unei lamai
  • 150 ml coniac
  • Crema de ciocolata:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata de menaj data pe raztoare
  • un pachet unt de cacao(daca se poate)
  • Crema de portocale:
  • 3 portocale
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un pachet de unt

Mod de preparare

Blatul:

Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi coniacul.

Crema de ciocolata: bati ouale cu zaharul,cacao si faina, adaugi laptele fierbinte,dai pe flacara, adaugi razatura de ciocolata si mesteci pana se ingroasa compoztia pe care o lasi apoi sa se raceasca foarte bine.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema pufoasa.

Crema de portocale:

Bati zaharul cu zeama celor 3 portocale si razatura unei portocale,faina, dai la fiert pana se ingroasa compozitia pe care o racesti.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema spumoasa, aromata.

Blatul racit, il tai in in 3 foi, insiropezi. Primul blat il ungi cu un strat de crema de ciocolta, al doilea cu un strat de crema de portocale si ultimul din nou un strat de crema de ciocolata. Pastrezi din ambele creme pentru ornat.Marginile tortului le-am tapetat cu napolitana faramitata. Pentru ornat am mai folosit bomboane si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise