Blatul:
Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi coniacul.
Crema de ciocolata: bati ouale cu zaharul,cacao si faina, adaugi laptele fierbinte,dai pe flacara, adaugi razatura de ciocolata si mesteci pana se ingroasa compoztia pe care o lasi apoi sa se raceasca foarte bine.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema pufoasa.
Crema de portocale:
Bati zaharul cu zeama celor 3 portocale si razatura unei portocale,faina, dai la fiert pana se ingroasa compozitia pe care o racesti.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema spumoasa, aromata.
Blatul racit, il tai in in 3 foi, insiropezi. Primul blat il ungi cu un strat de crema de ciocolta, al doilea cu un strat de crema de portocale si ultimul din nou un strat de crema de ciocolata. Pastrezi din ambele creme pentru ornat.Marginile tortului le-am tapetat cu napolitana faramitata. Pentru ornat am mai folosit bomboane si ciocolata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii