Tiramisu rețeta originală
Se prepara un pandispan ,rece se taie in 2
Din cana de zahar si cana de apa(se fierb)+ nesul se pregateste siropul
Frisca se bate,mascarpone se amesteca cu nesul cu romul
Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul,se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat)se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatin .
Se lasa la racit
Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul Se imbraca forma cu hartie ,fundul si inelul.
Asamblarea tortului:
Se aseaza primul pandispan, se insiropeaza,se asaza 1/3 din crema,iarasi pandispan,se insiropeaza,se adauga a 2/3 din crema se niveleaza crema pana la partea superioara a inelului .Cu restul de crema se face decorul Va trebuie un sprit si un pos si inca putina imaginatie.Se pudreaza tortul cu cacao!
E bun Tiramisu rețeta originală, dar cu tortul asta ii vei impresiona pe toti cei prezenti la masa!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii