Ingrediente
30- 40 piscoturi, in functie de marimea tavii in care se va asambla., 8 galbenusuri., 500 gr mascarpone., 8 linguri zahar pudra., 250 -500 ml frisca lichida, in functie de preferinta., putina sare., 4 cescute de cafea tare., 3-4 linguri lichior de cafea, se poate si fara daca nu aveti., cacao pt pudrare finala
Dificultate: Medie | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin o crema albicioasa pe baie de aburi. Adaugam crema mascarpone si amestecam cu telul sa se omogenizeze bine.
Frisca lichida se mixeaza bine si se adauga peste crema de oua si mascarpone . Se incorporeaza folosind o spatula de lemn. Se da la rece pt o ora -doua.
Se trece apoi la asamblare astfel: in cafeaua racita se adauga lichiorul de cafea si se amesteca putin.
In tava in care se va asambla tortul se pune un strat subtire de crema.
Piscoturile se trec rapid prin cafea si se aseaza pe o tava .se pune un strat de piscoturi , unul de crema si se termina cu strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu capsuni sau alte fructe dupa preferinta.
E bun Tiramisu rețeta originală, dar asta e si mai bun!
vio (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010
foarte buna prajitura
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010
O prajitura tare buna.
liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
arata exccelent.Spune-mi te rog,mascarponele si albusurile le pui cand se raceste galbenusul sau in continuare cand este inca pe foc.Merci.Poti sa-mi trimiti mesaj privat daca poti ca sa fiu sigura cand il trimiti.Si eu fac dar alta reteta,nu cu galbenusurile pe foc.As vrea sa o incerc si pe a ta
mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
Trebue sa fie foarte gustos,am salvat*****