Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahăr brut, 3 linguri făina ( eu am folosit integrala), 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, un praf de sare , 50 gr ciocolata, 50% cacao, 50 gr unt moale, Pentru crema:, 500 gr mascarpone, 2 linguri de zahăr brut, 200 gr frișcă, 400 gr fructe de pădure  , 2 linguri de zahăr brut, 2 plicuri de gelatina, Pentru însiropat:, zeama de la fructe, Pentru decor:, ciocolata neagră, unt, frișcă, ciocolata rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
44 voturi
Mod de preparare
Crema: peste fructe se adaugă cele 2 linguri de zahăr și se pun la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând din când in când. Se lasă sa se răcească și se scurg de zeama. Un sfert din zeama se păstrează pentru însiropat, restul se folosește la crema. Frișca se bate tare. Separat, se bate mascarponele cu celelalte 2 linguri de zahăr, se adaugă treptat frișcă bătută și apoi zeama de la fructe. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă in crema, mixând continuu cu viteza mică pentru a nu forma cocoloașe.
Siropul: se pune intr-un ibric zeama păstrată și încă putina apa si se pun pe foc pana se încălzește puțin.
Asamblare- pe un platou se asaaza blatul și se atașează pereții detașabili de la tava, se insiropeaza blatul, se pune jumătate din crema, se pun fructele pe toată suprafața tortului, apoi se adaugă restul de crema, se pune și celălalt blat și se insiropeaza. Se decorează după preferințe. Eu am facut o glazura de ciocolata și apoi l-am decorat cu frișcă așa. Se topește ciocolata pe baie de aburi împreuna cu untul și laptele, se toarnă peste tort, se da la frigider cât sa se răcească. Între timp se bate frișca tare. Când s-a racit glazura, se decorează cu frișcă și se rade ciocolata peste.
Tortul este unul ușor, nu foarte dulce.