Tort Urs Panda

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Tort Urs Panda

Ingrediente

  • -pentru blatul rotund(diametrul de 22 cm):
  • 4 oua,8 linguri de zahar,8 linguri nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 lingura cacao, jumatate de pliculet praf de copt,esenta rom
  • -pentru blatul dreptunghiular(24cm/34cm):
  • 10 oua,20 linguri de zahar, 20 linguri nuca macinata, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de rom
  • -pentru crema:
  • 800 gr frisca
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 10 linguri nuca macinata
  • -pentru decor:
  • 1 crema de prajituri de ciocolata(Dr. Oetqer)
  • 250 ml lapte+3 linguri zahar+1 lingura cacao
  • 200 grame frisca
  • -pentru insiropat:
  • sirop de zahar ars cu cafea

Mod de preparare

Blaturile:

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de copt si esenta. Se coace la cuptorul incalzit in prealabil.

Blatul rotund este pentru capul ursuletului, iar cel dreptunghiular pentru corp,labute,nas si urechi.

Crema:

Am topit ciocolata,am amestecat-o cu frisca si nuca.

Dupa racire, blaturile se ,,croiesc'', se taie in doua, se insiropeaza si se umplu cu crema de frisca.

Se trece la ornat:

Se pregateste crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.Capul ursuletului se va orna cu frisca, si restul corpului cu crema de ciocolata. Mai bine se observa din poze.

Modelul este luat de pe acest site: http://www.youtube.com/watch?v=Cv_e2pHVXYk&feature=channel

Doar ca eu am mai adus cateva modificari.

Daca urmariti filmuletul, o sa va fie si mai clar.

Acest tort l-am facut pentru ziua unui nepotel si a fost foarte incantat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise