Blaturile:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de copt si esenta. Se coace la cuptorul incalzit in prealabil.
Blatul rotund este pentru capul ursuletului, iar cel dreptunghiular pentru corp,labute,nas si urechi.
Crema:
Am topit ciocolata,am amestecat-o cu frisca si nuca.
Dupa racire, blaturile se ,,croiesc'', se taie in doua, se insiropeaza si se umplu cu crema de frisca.
Se trece la ornat:
Se pregateste crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.Capul ursuletului se va orna cu frisca, si restul corpului cu crema de ciocolata. Mai bine se observa din poze.
Modelul este luat de pe acest site: http://www.youtube.com/watch?v=Cv_e2pHVXYk&feature=channel
Doar ca eu am mai adus cateva modificari.
Daca urmariti filmuletul, o sa va fie si mai clar.
Acest tort l-am facut pentru ziua unui nepotel si a fost foarte incantat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii