Tort Vasile (Revelion 2020)

Ornamentele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba intr-un pos pentru ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Vasile (Revelion 2020)

Ingrediente

  • pentru ornamente de ciocolată albă:
  • 40 g ciocolată albă,
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • O jumătate de linguriță coajă rasă de portocală,
  • 3 linguri făină,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 100 ml suc de portocală,
  • 3 lingurițe esenţă de rom,
  • pentru crema de ciocolată neagră:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • 70 g ciocolată neagră,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • Pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • 40 g ciocolată albă,
  • 1 linguriță colorant alimentar pudră natural lila,
  • O jumătate de linguriță colorant alimentar pudră natural verde,
  • Perle de zahăr

Mod de preparare

Ornamentele de ciocolată albă:

Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie. Se lasă la răcit 5 minute, cât să devină ușor vâscoasă, se taie poșul la capăt și se desenează ornamentele dorite pe o bucată de hârtie de copt. Se dau la congelator până la utilizare.

Blatul:

Eu l-am pregăti cu o seară înainte pentru a nu-mi lăsa prea multe pregătiri pentru ziua de Revelion. Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, coaja rasă de portocală, apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia aerată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Siropul:

Se fierbe pe foc mic apa cu sucul de portocală, 5-7 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Crema de ciocolată neagră:

Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata neagră, cafeaua măcinată și cea solubilă cacaoa şi cafeaua.

Montare:

Se taie blatul în 3 foi, se însiropează foile, se repartizează egal crema de ciocolată neagră între foi.

Decor:

Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata albă. Se îmbracă tortul în alb. Din crema rămasă se păstrează două linguri pentru florile albe, iar restul se împarte în două castronele, pentru a o colora în verde, respectiv lila. Eu am adăugat și câteva accente de culoare pe tort, apoi am nivelat frumos astfel încât culorile să se contopească.

Se decorează tortul cu flori din crema lila, frunze din crema verde și perluțe, dar și cu ornamentele de ciocolată albă pregătite la început.

Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15

Timp de coacere: aprox 30 min

Timp de pregătire: aprox 1h 30min

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

şi Un An Nou Fericit!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/tort-vasile-revelion-2020.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise