spanacul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita si sarata timp de 10-15 minute.se lasa bine la scurs si se toaca marunt.
ceapa se taie,se caleste in ulei,se adauga spanacul tocat si se mai lasa 10 minute pe foc,adaugand la nevoie o lg de apa,atat cat sa nu se prinda de cratita.
Se lasa putin la racit si se adauga ricotta,smantana,parmezanul,sare si piper dupa gust.Daca vreti sa iasa mai legata puteti pune si o lg de faina in compozitie.
Intr-o tava rotunda(preferabil de tort,cu inel detasabil),unsa in prealabil cu unt,se pune o foaie de aluat care sa cuprinda si marginile,se inteapa putin cu furculita,apoi punem spanacul.cu dosul unei linguri se fac 6 adancituri in compozitie(5 pe margine si una in centru) in care se va sparge cate un ou.(eu am pus doar 3 oua).Acoperim cu cea de-a doua foaie,intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se da la cuptor la 170-180 de grade pt 40 minute.
se serveste rece.
sunt mai multe varinate la aceasta reteta,puteti pune de ex doar ricotta,sau doar smantana(cumulati cantitatile).
E buna oricum!:)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii